Gyorsnyomda (digitális és ofszetnyomda)

Ofszet nyomda

Hagyományos nyomdatechnika, melynél nyomdai anyagból nyomólemezt (klisét) kell készíteni. A nyomás nyomólemezről történik. Ennél az eljárásnál van lemez és beállási költség, ezért aránylag nagy példányszámnál tud gazdaságos lenni, azaz kb. 250-500 db A/4 példányszám felett gazdaságos, az alatt érdemesebb digitálisan kinyomatni.

Mi nem rendelkezünk ofszet nyomdagéppel, de több kisebb-nagyobb nyomdával is napi kapcsolatban vagyunk, ezáltal tudjuk garantálni, hogy az anyag megfelelő gépen, igen jó áron és minőségben időben el tud készülni.

Digitális nyomda, gyorsnyomda

Kis példányszámú színes és fekete-fehér gyors nyomdai munkák számára a legideálisabb megoldás a digitális nyomtatás. Itt nincs lemez és beállási költség, de fajlagosan többe kerül a nyomás. Ár függ attól is, mennyi festék megy a papírra, azaz mennyire telített az oldal (ofszet nyomásnál lényegtelen). Mi egy A/4-es oldalt telítettségtől függően 50-100 Ft (+áfa) / oldal áron szoktuk elvállalni.

Digitális nyomda, gyorsnyomda Budapest

Szitanyomás, pólónyomás

Szitanyomás, pólónyomás Budapest

Szitanyomás, pólónyomás:

Több ezer éves technika. Időszámításunk előtt Kínában és Indiában is alkalmazták, onnét jött be Európába. Azt hihetnénk a mai modenrn gépek mellett idejétmúlt technika. Ez nem igaz. Vannak olyan színek, amit mai modern gépek sem tudnak nyomni. Ilyen pl. az arany, ezüst, fehér. A másik nagy előnye, hogy színei sokkal élénkebbek, szebbek, mint a nyomdagépek színei, ezért akinek ígényes névjegyre van szüksége ezt a technikát szoktuk javasolni. Pólónyomásra pár éve jelentek meg gépek, de sokszor egyszerűbb és olcsóbb és szebb is hagyományos szitanyomással elkészíteni. Ofszet nyomáshoz hasonlóan itt szitát (klisét) kell készíteni és itt is van beállási költség, ami nálunk 5000 Ft (+áfa) / szín áron van, ezen felül csak fordulat után kell fizetni.